Anjeractie - Tips en links

 
De jaarlijkse Anjeractie, de collecte voor cultuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds is van start gegaan. Er kan gedoneerd worden op:
 
https://noord-holland.anjeractie.nl/club/pauluskoor-2018

 
Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt veel amateurverenigingen die zich bezig houden met cultuur, waaronder ook ons Pauluskoor. Wij mogen als Pauluskoor dus ook wel iets voor het PBC doen. Bovendien gaat de helft van onze opbrengt rechtstreeks naar onze clubkas! We hebben de vorige keer voornamelijk donaties ontvangen van onze leden. Maar het was eigenlijk de bedoeling van de digitale collecte om geld op te halen bij mensen buiten onze ledenkring, net als bij de vroegere deurcollectes. Het is dus geboden om deze link door te sturen naar zoveel mogelijk familieleden, vrienden en bekenden. Er lijkt enige drempelvrees te bestaan om anderen om geld te vragen, enerzijds uit onbekendheid met de procedure en anderzijds uit gêne. Maar bedenk dan, hoe vaak je zelf gevraagd wordt om geld over te maken voor een goed doel. Dat vindt toch niemand erg. Het verplicht tot niets. Dan nu een summiere toelichting, hoe het allemaal werkt. Je kunt de oproep om te doneren heel makkelijk doorsturen naar je familie, vrienden en bekenden. Je kunt natuurlijk zelf een email opstellen en bovenstaande link doorsturen:
 
Vul de email-adressen dan wel in achter Bcc:, want de geadresseerden hoeven natuurlijk niet te zien aan wie je het allemaal hebt gestuurd. Denk aan de nieuwe AVG! De web site van de Anjeractie biedt nog veel meer mogelijkheden om de link te verspreiden. En het is echt heel eenvoudig. Klik zelf op bovenstaande link. Je hoeft niet te doneren. Onder de tekst over ons koor en de oranje knoppen vind je acht ronde gekleurde knoppen. Zie ook deze schermafbeeldingen. Die knoppen staan voor delen op (of doorsturen naar) v.l.n.r.:
 
• Facebook • Twitter • WhatsApp • LinkedIn • Google+ • Email • Je eigen web site • De laatste dient om zelf op de hoogte te blijven.

Als je een Facebook account hebt druk je op de linker knop. Er wordt geheel automatisch een link voor je gecreëerd op je Facebook-pagina, met afbeelding en al. Voeg er wel een persoonlijke aanbeveling aan toe, dan zullen je kennissen eerder doneren. Je kunt ook de link op mijn Facebook-pagina delen; dat is nog makkelijker. Zie: https://www.facebook.com/ruud.worm Of: https://www.facebook.com/PauluskoorAmstelveen1/ . Iets dergelijks geldt voor Twitter, LinkedIn en Google+. Heb je een smart phone, open dan de site op je telefoon en tik daar op de knop WhatsApp (de groene, derde van links). Als je een eigen web site hebt, kun je de rechter knop gebruiken om een link te creëren op je eigen site. Je kunt in elk geval de knop met het envelopje gebruiken. Dan wordt er automatisch een email aangemaakt.
 

Doneren - Hoe gaat dat in zijn werk?

 
Klik op “Doneer nu” naast de foto van het koor. Op kleine schermen als van een smart phone staat die knop onder de foto. Zie de kleine schermafbeelding. Je komt dan op
 
https://noord-holland.anjeractie.nl/club/pauluskoor-2018/doneren
 
Je kunt een bedrag kiezen met de oranje knoppen, maar ook zelf links van de oranje knoppen een ander bedrag invullen! Minimaal € 5.
Er wordt dan nog gevraagd om je naam en email-adres. Voor de betaling kun je kiezen uit  iDeal, Visa, MasterCard of Eenmalige machtiging
 
Als je niet bankiert via internet en ook geen credit card hebt, kun je altijd nog een eenmalige machtiging afgeven. Dat is veilig. De site van de Anjeractie is goed beveiligd. Je kunt er zelfs voor kiezen om later te betalen. Je krijgt dan een email met een link. Maar die biedt geen andere betaalwijzen.
 
Dit alles werkt op allerlei schermen, van grote computers tot kleine telefoontjes. Dus ook op tablets.