Dirigent Marcel Joosen

Marcel Joosen, dirigent van het Pauluskoor Amstelveen
foto Marc Dorleijn

Marcel Joosen studeerde koordirectie bij Jan Pasveer aan het Sweelinck conseratorium te Amsterdam en behaalde in 1983 het diploma uitvoerend musicus, een jaar nadat hij afstudeerde in het hoofdvak piano. Hij is artistiek leider van het Pauluskoor Amstelveen, Toonkunst Alkmaar, Soli Deo Gloria Hoorn
en Stem en Snaren Enkhuizen. Ook is hij werkzaam als docent piano, musical en eigentijdse zang. Vanaf mei 1985 dirigeert
hij het Pauluskoor en onder zijn leiding worden in Amstelveen
zowel bekende als minder bekende werken uitgevoerd.
Naast de Matthäus- en Johannes Passion van Bach, diverse missen en vespers, de grote oratoria van Haydn (Die Jahreszeiten, Die Schopfung) en de Carmina Burana van Orff dirigeerde hij onder meer ook A child of Our Time van Tippet, het Magnificat van Rutter, Le Roi David van Honneger en diverse werken van Jenkins en Dvorak. In 2003 voerde hij met vier koren Puccini's Messa di Gloria en het Stabat Mater van Rossini uit in het Concertgebouw te Amsterdam. In Amstelveen en Enkhuizen leidde hij zogenaamde ‘Scratch’ dagen met zo'n 400 zangers. Met projectkoren gaf hij concerten in Boedapest, Berlijn en Praag, waaronder in 2017 een uitvoering van de Ceciliamis van Gounod en het Requiem van Fauré in het Rudolphinum te Praag.

Pianist Alexander Koeznetsov

Alexander Koeznetsov werd geboren in Rusland. Na het afronden van zijn conservatoriumstudie in Kiev (1975) werkte hij in Siberië als repetitor bij het opera- en ballettheater van Novosibirsk. Daarnaast was hij docent piano en hoofd van de afdeling begeleiding en kamermuziek bij het muziekcollege.
Verder doceerde hij methodiek op het conservatorium van Novosibirsk en was hij begeleider aan de school voor hoogbegaafde kinderen. Hij trad op met verschillende vocalisten en instrumentalisten in onder meer St. Petersburg en Moskou. Vanaf zijn komst naar Nederland in 1995 werkte hij mee aan diverse producties van o.a. de Nederlandse Opera en de Nationale Reisopera. Verder begeleidde hij masterclasses van Cora Canne Meijer, Willard White en Galina Vishnevskaja. Van 1995 tot 2004 was hij werkzaam als co-repetitor bij het Rotterdams Conservatorium. Bij het Amsterdams operettegezelschap Thalia was hij pianist en dirigent van 2007-2016. Vanaf 2006 begeleidt hij vakkundig en enthousiast de repetities van het Pauluskoor Amstelveen. Daarnaast houdt hij zich bezig met het begeleiden en coachen van zangers.

Alexander Koeznetsov, pianist van hetr Pauluskoor Amstelveen