Het Pauluskoor Amstelveen

Repetities

Repetitie van het Pauluskoor Amstelveen
Wij repeteren iedere maandagavond van 20.00 tot 22.15 uur in de Paaskerk, Augustinuspark 1 te Amstelveen, onder de bezielende leiding van dirigent
Marcel Joosen met Alexander Koeznetsov aan de vleugel. De sfeer tijdens de repetities is serieus én ontspannen. Na het instuderen van de noten per partij is het heerlijk om daar vervolgens echt muziek van te maken. Als we dan, voor het eerst met orkest en solisten, op de generale repetitie en daarna bij het echte concert het muziekstuk uitvoeren is dat een geweldige ervaring.
Naast de repetities kunt u ook thuis oefenen. Goede hulp om de eigen partij in te studeren is te vinden op o.a. Choralia.net.

Concerten

St. Urbanuskerk te Bovenkerk

Het Pauluskoor Amstelveen geeft meestal 3 concerten in de 2 jaar. Per 2016 is de St. Urbanuskerk te Bovenkerk weer onze 'huisconcertzaal'. Na een langdurige restauratie is het een fantastische concertzaal geworden waarin het optreden met medewerking van gerenommeerde solisten een feest is voor zowel koor als publiek. We worden daarbij begeleid door een professioneel orkest, meestal Philharmonia Amsterdam.
Naast avondconcerten geven we ook zaterdagmiddagconcerten in de Paaskerk te Amstelveen.

Kaarten voor elk concert zijn te verkrijgen via deze website (zie Concerten en Kaarten) en bij de koorleden. Een uitgebreid programmaboekje en een consumptie zijn inbegrepen bij de prijs.

Een overzicht van onze uitvoeringen vindt u HIER

Koorscholing

Om de kwaliteit van het koor te blijven verbeteren worden af en toe extra koordagen georganiseerd (gemiddeld eens per jaar, op een zaterdag). We werken onder leiding van een zangpedagoog aan onze ademhalingstechniek, stemgebruik en koorklank.
Eens per 3 jaar wordt er bij alle koorleden, in groepjes, een stemtest afgenomen door de dirigent. Bij de stemtest worden adviezen gegeven voor het verbeteren van houding en zangtechniek.

Andere activiteiten

Omdat wij het leuk vinden om elkaar ook weleens op een ander moment of andere plek te ontmoeten organiseren we ook wel eens een kooruitje. Centraal hierbij staat met elkaar plezier en muziek maken.
Twee keer per jaar hebben we na afloop van de repetitie een loterij, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het 'lief en leed' potje.

Contributie

De contributie bedraagt € 240 per jaar, exclusief muziekboeken. Deze bestellen wij collectief en kosten gemiddeld ongeveer € 15 euro per stuk.

Zin om mee te komen zingen?

Lid worden, of meedoen als projectzanger, of eerst eens een paar keer komen kijken? Het kan allemaal. Kijk voor meer informatie bij Meezingen.